Avionul F-35, al celor de la Lockheed Martin, a castigat licitatia in fata celor de Boeing (F-18 Super Hornet) si Eurofighter GmbH, potrivit Bloomberg.

Compania americana va livra 42 de aeronave de acest tip, a declarat ministrul apararii Yasuo Ichikawa.

Noile avioane vor inlocui vechiul Boeing F4, model ce a fost asamblat in Japonia in 1981.Conform datelor de pe site-ul Ministerului Apararii, Japonia detinea pe 31 martie un numar de 362 de avioane de vanatoare.

Lockheed Martin va incepe sa livreze avioane Japoniei in 2016, a mentionat Steve O’Bryan, vicepresedintele in cadrul companiei.

Japonia va plati 114 milioane dolari (8,9 miliarde yeni), pentru fiecare aparat, iar costul total pentru achizitia, operarea si intretinera celor 42 de avioane este estimat la 1600 miliarde yeni in urmatorii 20 de ani, a declarat Masaki Fukusawa, directorul diviziei de aeronautica .

Statele Unite sunt cel mai mare client al Lockheed Martin, cu o comanda pentru 2440 de avioane, intr-un proiect ce valoreaza 382 miiarde dolari.

Compania mai detine contracte pentru 700 de aeronave F-35 petru tari precum: Italia, Olanda, Turcia, Norvegia, Danemarca, Canada si Israel.

Contractul prevede ca avioanele sa fie asamblate in Japonia, de catre Mitsubishi Heavy Industries, IHI Corp si Mitsubishi Electric.

Sursa foto: Lockheed Martin

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri