Economia globala va avea un an 2012 destul de instabil, prevede Nouriel Roubini, cel care a prezis criza economica din 2008.

Zona euro va intra tot mai mult in recesiune din cauza unora dintre membrii sai, care se afla aproape in insolventa si nu mai pot sa reziste intr-o uniune monetara, declara economistul, citat de CNBC.

De asemenea, cresterea economica a Statelor Unite va avea un ritm scazut, in special din cauza amanarii consolidarii fiscale si a altor reforme structurale, precum investitiile in infrastructura, educatie, politica energetica, masuri necesare pentru sustinenerea dezvoltarii.

In 2012, economia Chinei nu va mai inregistra rate mari de crestere economica, chiar daca guvernantii chinezi sustin o moneda cu o putere de cumparare mai mica pentru a sprijini exporturile si investitiile, din cauza ca gradul de economisire este ridicat, iar consumul intern este prea scazut, adauga Nouriel Roubini.

Imaginea de ansamblu pentru anul 2012 nu este una pozitiva: recesiune in Europa, crestere aproape nula pentru Statele Unite si o incetinire accentuata in China si celelalte piete emergente, potrivit NewsMax.

In timp ce state mai mari isi rascumpara datoriile, tari precum Statele Unite se pot folosi de o devalorizare a propriilor monede pentru a-si impulsiona exporturile, alimentand cresterea intr-o parte a economiei in timp ce alte zone se ocupa de problema datoriilor.

Cu toate acestea, o astfel de solutie nu este viabila pe termen lung si poate creea dispute intre tari .

Mai mult de atat, presiunile pe cursurile de schimb se vor agrava in 2012 din cauza constrangerilor politice si a presiunilor pietei.

Pana in 2013 cel tarziu, dar posibil si in 2012, poate aparea o “furtuna perfecta” formata dintr-o dubla recesiune in Statele Unite, dezordine economica in zona euro si o aterizare fortata a pietei din China, afirma Nouriel Roubini.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri