Germania va imprumuta anul urmator 250 miliarde de euro, in scadere de la 275 miliarde de euro in acest an, a anuntat agentia pentru administrarea datoriei tarii, citata de Reuters.
Germania este considerata cea mai sigura tara din zona euro, in contextul crizei datoriilor suverane, potrivit Mediafax.

"Investitorii realizeaza din ce in ce mai mult diferentele dintre state, mai ales in zona euro. Germania, ca emitent de referinta, a profitat de pe urma fundamentelor puternice, precum lichiditatea ridicata, politica transparenta de emisiuni sau cele mai bune oportunitati de hedging. Ma astept ca acesti factori sa reprezinte o influenta pozitiva asupra increderii investitorilor si anul urmator", a spus seful agentiei pentru administrarea datoriei, Carl Heinz Daube.

In timp ce randamentele tarilor de la periferia zonei euro au atins niveluri record in ultimii ani, din cauza temerilor legate de criza din zona euro, randamentele Germaniei au fost impinse la minime record, iar plasamentele in datoria guvernului de la Berlin si-au pierdut din atractivitate.

Trei licitatii organizate de Germania au atras oferte cu o valoare mai mica decat suma vizata, partial din cauza randamentelor foarte mici.

Guvernul de la Berlin si-a redus masiv programul de imprumuturi prin emisiuni de obligatiuni in acest an, sustinut de veniturile peste asteptari din taxe. Statul a atras fonduri de 275 miliarde de euro, fata de 302 miliarde de euro cat intentiona initial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri