Bancile din Cuba au inceput sa acorde imprumuturi afacerilor private, aceasta fiind ultima dintre reformele adoptate de tara aflata sub regim comunist de circa jumatate de secol, potrivit BBC.
Creditele vizeaza afacerile mici si liber profesionistii, dar si fermieri sau persoane care isi construiesc propria casa, potrivit Mediafax.

Aproximativ 500 de sucursale bancare vor acorda imprumuturi, potrivit publicatiei oficiale a Partidului Comunist, Granma.

Cererile de imprumut vor fi evaluate in functie de scopul in care ar fi folositi banii si de posibilitatile de plata ale solicitantului. Dobanzile vor depinde de durata creditului si vor fi stabilite intr-o banda de variatie stabilita de Banca Centrala a Cubei.

Creditul minim pentru liber profesionisti va avea o valoare echivalenta cu 125 dolari americani, iar pentru fermieri cu 40 de dolari americani, scrie BBC.

Cubanezii vor putea sa-si deschida conturi, sa foloseasca cecuri, carduri de debit si sa faca plati prin transfer bancar.

Reforma sectorului bancar este ultima dintr-o serie de schimbari implementate de presedintele Raul Castro pentru stimularea economiei socialiste.

Un numar mare de angajati publici au fost concediati in ultima perioada si incurajati sa-si inceapa propriile afaceri. In ultimele 18 luni, regulile care restrictioneaza afacerile private au fost relaxate, iar populatia poate acum sa cumpere si sa vanda masini si proprietati imobiliare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri