Grecii si spaniolii care simt ca nu mai au sanse sa-si gaseasca un loc de munca se inghesuie in Germania, potrivit Mediafax, care citeaza Reuters.
Cifrele Institutului German de Statistica arata ca numarul imigrantilor a crescut puternic odata cu escaladarea crizei datoriilor de stat.

Astfel, economia puternica si rezistenta a Germaniei atrage somerii statelor lovite de criza din zona euro.

Numarul imigrantilor din Grecia a crescut cu 84% in prima jumatate a acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce numarul spaniolilor care au venit in Germania a crescut cu 49%.

In total, numarul imigrantilor a urcat in perioada analizata cu 67.000.

"Se remarca cresterea puternica a imigratiei din statele Uniunii Europene afectate in mod deosebit de criza financiara si cea a datoriilor de stat", noteaza institutul de statistica.

Germania a iesit mai repede decat alte economii din UE din criza financiara mondiala din 2008-2009, cu o crestere estimata la 3% a Produsului Intern Brut in acest an, datorata consumului intern si exporturilor solide.

In Grecia, somajul a ajuns la 17,7% si se estimeaza ca va continua sa creasca anul viitor. In Spania, rata somajului a depasit deja de cateva luni pragul de 20%.

Prin contrast, somajul din Germania este la minimul ultimilor 20 de ani, de 6,9%.

"Zi de zi sutn asaltat cu telefoane din Grecia, de la oameni care cauta un loc de munca. N-am mai vazut asa ceva. Multi sunt foarte bine calificati. Am putut angaja numai doi oameni, insa nu mai multi - numarul clientilor nu creste", comenteaza patronul unui restaurant grecesc din Berlin.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri