Economia Statelor Unite a avansat cu 1,8% in trimestrul al treilea, potrivit datelor finale revizuite in scadere cu 0,2 puncte procentuale fata de estimari din cauza reducerii drastice a cheltuielilor pentru sanatate, dar cererile de ajutoare de somaj sunt la minimul ultimilor trei ani si jumatate, conform Mediafax.
Cresterea PIB-ului a fost sustinuta de investitiile companiilor, iar scaderea stocurilor indica majorarea productiei in trimestrul al patrulea.
Analistii anticipau ca estimarea initiala de 2% nu va fi modificata.

Cheltuielile din sanatate au scazut cu 2,2 miliarde de dolari, dar cele pentru bunuri de folosinta indelungata au fost peste nivelul anticipat initial, reflectand mentinerea cererii de consum.

La nivel mondial exista o tendinta de incetinire a activitatilor economice, iar in Europa este anticipata o recesiune moderata anul viitor, dar economia americana rezista.

Pentru trimestrul al patrulea, in Statele Unite este asteptata o crestere economica de cel putin 3%.

Pe piata muncii, numarul cererilor pentru ajutoare de somaj a scazut saptamana trecuta cu 4.000, la 364.000, cel mai redus nivel din ultimii trei ani si jumatate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri