Economia Spaniei s-a contractat in ultimele trei luni ale acestui an, iar primele doua trimestre din 2012 vor fi dificile, a declarat ministrul Economiei, Luis Guindos, transmite Reuters.
"Este sigur ca economia spaniola s-a contractat in acest trimestru, ceea ce va determina cum va incepe anul viitor, in relativa scadere. Nu trebuie sa ne facem iluzii. Urmatoarele trimestre nu vor fi usoare pentru economie sau piata muncii', a spus Guindos, citat de Mediafax.

Produsul Intern Brut al Spaniei a stagnat in trimestrul al treilea, afectat de criza datoriilor din zona euro, incetinirea exporturilor si a cererii interne.

In primul trimestru din 2010 Spania a iesit din recesiune, dupa 18 luni, dar cresterea economica a fost dificila, fiind trasa in jos de prabusirea sectorului imobiliar, somajul masiv, reducerea cererii interne si a celei pentru exporturi.

Noul guvern urmeaza sa anunte masuri economice urgente, pentru a demonstra sa este hotarat sa combata deficitul bugetar. Masurile vor fi introduse in bugetul pe 2012.

Guvernul socialist anticipa pentru acest an o crestere economica de 1,3%, urmata de un avans de 2,3% in 2012, dar noul Executiv a anuntat ca va reduce estimarile.

Majoritatea analistilor anticipeaza ca economia spaniola va creste cu 0,7% in acest an si cu 0,2% in 2012.

foto: sxc.hu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri