Economia Germaniei va incetini anul urmator, ca urmare a impactului crizei din zona euro, dar nu va intra in recesiune, considera liderii unor asociatii industriale si de afaceri germane.
Acestia nu se asteapta la o prabusire a euro, insa privesc criza din uniunea monetara ca o amenintare majora pentru crestere si stabilitate in Europa si SUA, potrivit Mediafax.

"Ne asteptam la o incetinire economica, dar nu la recesiune", a spus presedintele asociatiei industriale (BDI), Hans-Peter Keitel.
Fenomenul este normal dupa doi ani de crestere puternica, a adaugat el.

Guvernul german estimeaza un avans economic de 3% pentru acest an si de 1% anul urmator. Mai multe institute de cercetare independente au inrautatit in ultima perioada prognozele economice pentru anul urmator de la contractie usoara la crestere sub 1%.

Seful Camerei de Comert si Industrie din Germania (DIHK), Hans Heinrich Driftmann, anticipeaza insa un avans de 2% si infiintarea de noi locuri de munca.

De asemenea, seful organizatiei exportatorilor, Anton Boerner, se asteapta la o incetinire a cresterii in 2012, dupa evolutia buna din anii trecuti.

Livrarile la extern ale Germaniei vor avansa cu aproximtiv 6% anul urmator, considera Boerner, dupa ce in anii trecuti cresterile au depasit 10%.

foto: sxc.hu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri