Politicile fiscale si monetare inadecvate au incetinit cresterea economica in UE si ridica semne de intrebare in privinta perspectivelor de dezvoltare, a declarat economistul sef al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), Jean-Philippe Cotis, citat de Reuters. Potrivit acestuia, ritmul lent al dezvoltarii este consecinta "politicilor macroeconomice si sociale necorespunzatoare", subliniind ca avansul economic din zona euro este de ani de zile inferior celui inregistrat de SUA si tarile scandinave. Cotis crede ca evolutia din zona euro a fost afectata si de politica "nepotrivita" de reducere a impozitelor si de incurajare a cheltuielilor in perioadele de prosperitate economica, cand astfel de masuri nu sunt necesare. In acelasi timp, Comisia Europeana apreciaza - in raportul sau economic bianual - ca, dimpotriva, avansul economic din cele 12 state din zona euro se va accelera in acest an la 1,9%, de la 1,3%. In consecinta, la nivelul intregii Uniuni, cresterea economica ar urma sa fie de 2,2%, cu 0,1% mai mare fata de estimarea emisa in noiembrie.

Potrivit raportului, principalul motor al redresarii va fi cererea interna, in timp ce cresterea investitiilor private va continua pe tot parcursul anului. Inflatia anualizata a preturilor de consum in zona euro, ca si la nivelul Uniunii, va fi de 2,2%, in 2005, estimarea bazandu-se pe asumarea faptului ca preturile petrolului vor consemna un avans limitat in a doua jumatate a anului si ca nu vor aparea efecte secundare asupra salariilor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri