Somajul din Germania a scazut de la 6,9% in noimbrie la 6,8% in decembrie, un nou minim record de la unificarea tarii in urma cu doua decenii, in timp ce numarul persoanelor angajate a atins 41 de milioane pentru prima data, au anuntat autoritatile de la Berlin, conform Mediafax care citeaza Reuters.
Numarul somerilor a coborat cu 22.000, in timp ce analistii consultati de Reuters anticipau un declin de numai 10.000 de persoane si stagnarea ratei somajului la 6,9%.

"Succesul de pe piata muncii continua in pofida crizei. Companiile au liste consistente de comenzi, chiar daca se inregistreaza o incetinire a afacerilor noi. Datele sunt bune pentru consumul privat", a declarat Andreas Rees, analist la UniCredit.

In timp ce in multe tari din Europa somajul a atins cote alarmante, din cauza recesiunii si a masurilor de austeritate, in Germania, cea mai mare economie europeana, numarul somerilor a coborat constant anul trecut.

Anul trecut, Germania a inregistrat o medie a numarului de someri de 2,976 milioane de persoane, minimul ultimilor 20 de ani, si o rata a somajului de 7,1%. Germania are aproximativ 82 milioane de locuitori.

Germania a inregistrat anul trecut un avans economic puternic, estimat la 3%, insa pentru acest an perspectivele s-au inrautatit, iar cresterea ar putea incetini la 0,5-1%.

Reduceri drastice la Deutsche Telekom si Lufthansa

Unele companii germane au anuntat planuri de reducere a costurilor pentru a putea face fata incetinirii economice.

Printre acestea, Deutsche Telekom intentioneaza sa consolideze mai multe departamente IT ale grupului in Germania pentru a economisi sute de milioane de euro, iar o astfel de decizie ar afecta circa 8.000 de persoane.

Deutsche Lufthansa, cel mai mare operator aerian din Germania, va anunta la sfarsitul lunii martie planuri pentru a face noi economii, dupa ce a redus deja costurile anuale cu un miliard de euro in ultimii doi ani.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri