Unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri din Portugalia a mutat in Olanda holdingul prin care familia sa detine participatia majoritara la compania de retail Jeronimo Martins, de teama ca tara ar putea iesi din zona euro, transmite Reuters, citata de Mediafax.
Soares dos Santos, presedinte al consiliului director al Jeronimo Martins, a declansat un scandal in Portugalia cand s-a aflat ca holdingul prin care familia sa detine 56% din actiunile celei de-al doilea mare retailer din tara a fost mutat in Olanda.

Decizia a fost motivata de dorinta de a garanta investitiile si de a evita "instabilitatea fiscala" din Portugalia, a declarat dos Santos pentru saptamanalul local Expresso.

Un motiv important a fost insa si temerea ca Portugalia ar putea parasi zona euro.

"Nu stiu daca Portugalia va ramane in zona euro, iar daca va iesi din uniunea monetara va reveni la escudo. Am dreptul sa-mi apar proprietatea", a spus dos Santos.

Jeronimo Martins este una dintre cele mai de succes companii portugheze, dupa ce in ultimii ani afacerile au fost sustinute de operatiunile din Polonia, unde este acum cel mai mare retailer alimentar.

Portugalia trece printr-o perioada de austeritate, impusa de un pachet de ajutor financiar extern de 78 de miliarde de euro de la UE si FMI, care a determinat una dintre cele mai puternice recesiuni din ultimele decenii.

Potrivit Jeronimo Martins, mutarea celui mai mare actionar in Olanda nu are impact asupra platii taxelor in Portugalia de catre grup.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri