Guvernul britanic va propune Parlamentului adoptarea unei legi care sa limiteze salariile excesive ale directorilor de companii, prin cresterea transparentei si implicarea actionarilor in aceste decizii, a declarat premierul britanic, David Cameron, citat de Financial Times, informeaza Mediafax.
Legislatia va fi introdusa in Parlament in aceasta primavara.

Premierul vrea ca actionarii sa decida asupra pachetelor salariale pentru conducere, comparativ cu votul consultativ pe care il pot exprima acum, dar si in privinta pachetelor financiare compensatorii acordate directorilor in cazul plecarilor inainte de incheierea contractelor.

Alte doua masuri analizate de secretarul de stat Vince Cable, care ingrijoreaza puternic companiile, au mai putine sanse de a fi adoptate.
Exista probleme la publicarea unui raport intre nivelul salarizarii conducerii si cel al restului angajatilor. O companie ca Goldman Sachs ar avea un raport bun, deoarece salariile sunt mari la foarte multe departamente, in timp ce retailerul Tesco ar sta mai rau, afirma premierul.

Seful executivului de la Londra a refuzat sa sustina si ideea ca un angajat sa faca parte din fiecare comisie care stabileste salariile.

Guvernul britanic analizeaza masuri pentru a simplifica pachetele salariale si compensatorii pentru directori, astfel incat actionarii sa poata mai usor sa le analizeze si sa voteze.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri