Valul de inundatii din Thailanda, care a durat nu mai putin de 160 de zile si cauzat 790 de fatalitati si 45 de miliarde de dolari pagube materiale, va impinge valoarea totala a daunelor achitate de asiguratori in 2011 la peste 100 de miliarde de dolari; o valoare dubla comparativ cu anul trecut, potrivit unui raport al broker-ului Marsh.
O piata cu doua viteze

Totusi, desi rata daunalitatii a continuat sa creasca in majoritatea zonelor geografice afectate de catatrofe naturale si pe diferite clase de afaceri in trimestrul al patrulea din 2011, in alte sectore de asigurari si regiuni ale lumii au scazut sau a ramas la un nivel stabil.

Spre exemplu, aproape jumatate din clientii Marsh din Statele Unite cu asigurari de tip property si-au reinoit politele la costuri mai mari, comparative cu doar 31% dintre acestia in prima jumatate a anului 2011. In Japonia, asigurarile ce acopera riscul de cutremur s-au scumpit cu 50%. In Thailanda, unde daunele asigurate suferite in urma inundatiilor din zona Bagkok s-au ridicat la 10 miliarde dolari, cresterile au fost de 30%.

De asemenea, la nivel mondial, costurile cu beneficiile pentru angajati au crescut datorita costurilor crescande cu serviciile medicale. Spre exemplu, in India, angajatorii au platit cu 20% mai mult pentru aceleasi programme de beneficii.

Prime de asigurare mai scumpe
In acelasi timp, asiguratorii raspund daunelor record din 2011 cautand cresterea primelor de asigurare pentru clientii cu daunalitate mare si expunere la riscuri catastrofale. Astfel, in ciuda faptului ca s-au inregistrat daune de peste 100 miliarde de dolari in 2011, in piata de asigurari s-au inregistrat si cresteri semnificative de preturi.

In graficul urmator este evidentiat ritmul de crestere al valorii primelor de asigurare pe diferite piete locale. (Sursa: Marsh)



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri