Bursele europene au deschis vineri in urcare, aproape de maximul ultimelor cinci luni, datorita revenirii apetitului investitorilor pentru risc, in contextul optimismului privind operatiunile de finantare de inceput de an ale Spaniei si Italiei, transmite Reuters, potrivit Mediafax.
Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante actiuni europene a urcat cu 0,7% in debutul sedintei de tranzactionare.

FTSEurofirst 300 a atins joi maximul ultimelor cinci luni, dar a inchis in scadere cu 0,3%.

Bancile au inregistrat cele mai importante cresteri vineri dimineata in Europa, indicele sectorului urcand cu 1,6%.

Italia se pregateste sa emita vineri obligatiuni pe termen lung de 4,75 miliarde euro, dupa ce a reusit joi sa plaseze titluri de stat cu maturitatea pe termen scurt la dobanzi in scadere.

Spania a imprumutat joi 10 miliarde euro prin emisiuni de obligatiuni cu maturitati multianuale, suma care reprezinta dublul tintei de finantare, la dobanzi in scadere puternica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri