Decizia Standard & Poor's (S&P) de a cobori ratingurile a noua tari din zona euro arata ca Europa trebuie sa intensifice actiunile de stimulare a cresterii economice, a declarat ministrul britanic de Externe William Hague, potrivit Mediafax.
Hague a adaugat ca autoritatile britanice au planuri de urgenta pentru mai multe scenarii in privinta viitorului zonei euro, dar a refuzat sa confirme zvonurile din presa ca ministerul de Externe ar fi pregatit masuri de ajutorare a britanicilor care locuiesc in zona euro in cazul prabusirii monedei.

S&P a retrogradat vineri seara noua tari din zona euro, inclusiv doua cu rating AAA, si a trecut pe perspectiva negativa alte trei sate cu nota maxima.

"Este o situatie serioasa. Subliniaza faptul ca zona euro nu ia masuri dure pentru a-si rezolva problemele. Vrem ca zona euro sa fie stabila si sanatoasa, este in interesul national, dar asta inseamna ca trebuie intensificate eforturile de stimulare a cresterii economice in intreaga Europa, inclusiv in Marea Britanie", a spus oficialul.

El a cerut UE sa incheie mai multe acorduri comerciale cu alte tari, sa consolideze piata unica si sa inceteze sa aprobe legi care ingreuneaza functionarea firmelor.

Premierul britanic David Cameron va insista pe aceste chestiuni la summit-ul UE de pe 30 ianuarie, a adaugat Hague.

Ministrul de Externe va merge saptamana viitoare in Brazilia, in cadrul campaniei britanice de reducere a dependentei economice de zona euro si extindere a relatiilor comerciale si investitionale cu marile economii emergente.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri