Agentia de rating Fitch anticipeaza ca Grecia va intra in default (incapacitate de plata - n.r.), eveniment care "nu ar trebui sa surprinda pe nimeni", transmite Reuters.
"Se va intampla. Grecia nu este solvabila, deci va intra in default. Nu ar trebui sa surprinda pe nimeni", a declarat pentru Reuters Edward Parker director in cadrul Fitch, la o conferinta la Stockholm, scrie Mediafax.

Moritz Kraemer, seful departamentului de ratinguri suverane europene din cadrul Standard & Poor's, a declarat luni ca Grecia va intra in default in scurt timp.

Parker a adaugat ca Fitch considera ca si un acord voluntar din partea investitorilor privati de a accepta pierderi pe datoriile Greciei ar constitui default.

"Spunem demult ca nu consideram ca implicarea voluntara a sectorului privat este cea mai buna varianta si ca am considera-o default. Este clar default, oricum am da-o", a spus el.

Reprezentantul Fitch a adaugat ca cel mai nefericit scenariu ar fi un default "dezordonat".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri