Exista un fenomen arhicunoscut in lumea afacerilor, acela ca lucruri negative se intampla companiilor care isi pun numele pe stadioane, potrivit businessinsider.com.
Cel mai cunoscut exemplu este cazul companiei Enron, care in anul 2000 a cumparat numele stadionului echipei de baseball Houston Astros pentru 100 milioane dolari, timp de 30 de ani.

La finele anului 2001, Enron a dat faliment si a revandut numele stadionului echipei din Houston pentru 2,1 milioane dolari.

Totodata, blestemul a lovit companii precum Trans World Airlines (TWA), PSINet, Fruit Of The Loom, ModusLink Global Solutions sau Savvis Communications.

Un autor american, Victor Niederhoffer, a analizat performanta companiilor care au cumparat nume de stadioane in perioada 1990 – 2001.

Acesta a observat ca valoarea actiunilor companiilor a scazut in medie cu 8% in primul an de la cumpararea numelui stadionului si in medie cu 27% dupa trei ani.

„Companiile se confrunta cu aceleasi tendinte daunatoare in calitate de investitori. Atunci cand ating un nivel maxim, tind tot mai sus”, a aratat Niederhoffer.

In Romania, niciun stadion nu poarta numele vreunei companii. In luna octombrie a anului trecut, au aparut unele zvonuri cum ca Banca Transilvania (BT) este interesata sa cumpere numele noului stadion din Cluj pe o perioada de 3-5 ani.

Oficialii bancii au declarat ca sunt interesati de sponsorizarea arenei, dar pentru un pret rezonabil.

Pana in prezent, nu s-a anuntat rezultatul niciunei negocieri. Banca Transilvania este listata la Bursa de la Bucuresti, avand simbolul TLV.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri