Un grup de 104 bancheri britanici au chemat in judecata la Londra grupul german Commerzbank, acuzand banca de neplata unor bonusuri in valoare totala de 52 milioane de euro, transmite Reuters.
Procesul va incepe miercuri, protagonistii fiind directorul general al Commerzbank, Martin Blessing, si fostul director al bancii de investitii Dresdner, Stefan Jentzsch, scrie Mediafax.

Cei 104 bancheri au reclamat pentru prima data banca in 2009, dupa ce au primit numai o parte din bonusurile promise pentru activitatea din 2008. O buna parte dintre ei au incasat numai 10% din remureratia promisa de Dresdner, dupa ce banca de investitii a fost preluata de Commerzbank de la Allianz.

Commerzbank a invocat atunci clauza deteriorarii semnificative a conditiilor economice, care permite pe timp de criza scaderea sau eliminarea bonusurilor promise angajatilor.

Commerzbank sustine ca plata bonusurilor depinde de performantele bancii, iar institutia de credit a fost salvata in 2009 de la colaps de guvernul german, care detine acum o participatie importanta la companie.

La randul lor, bancherii sustin ca problemele financiare ale Commerzbank nu au legatura cu obligatiile legale si contractuale ale bancii.
Ei considera ca banca germana refuza sa respecte "promisiuni contractuale" facute angajatilor in 2008, in sedinte interne si scrisori.

Disputa a ajuns astfel pentru a treia oara in instanta, dupa ce niciuna dintre parti nu a avut castig de cauza in precedentele procese.

Bonusurile in cauza au fost promise bancherilor de conducerea Dresdner in 2008, cand actionar majoritar era inca Allianz, banca incercand atunci sa stimuleze loialitatea in randul angajatilor, in fata turbulentelor care se anuntau in sistemul financiar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri