Parlamentul iranian urmeaza sa analizeze saptamana viitoare un proiect de lege care vizeaza interzicerea exporturilor de petrol catre Europa, ca raspuns la embargoul decis luni de Uniunea Europeana impotriva Teheranului, potrivit mai multor parlamentari citati de AFP.
Comisia pentru Energie a Parlamentului "analizeaza un proiect privind oprirea exporturilor de petrol catre Europa", potrivit purtatorul de cuvant al acestei comisii, Emad Hosseini, scrie Mediafax.

El a precizat ca acest proiect ar trebui prezentat duminica Majlis, care va decide daca si cand il va inscrie pe ordinea de zi.

"Daca acest proiect va fi adoptat, Guvernul va fi obligat sa opreasca vanzarea de petrol catre europeni inainte ca acestia sa aplice sanctiunile", a precizat el.

Tarile UE au convenit luni sa impuna un embargo petrolier gradual fara precedent impotriva Iranului, pentru a sanctiona banca centrala iraniana in scopul de a intrerupe finantarea programului sau nuclear controversat.

"Proiectul de lege vizeaza sa oblige Guvernul sa inceteze sa mai vanda petrol Europei inainte de a intra in vigoare embargoul UE", a confirmat un alt parlamentar, Hassan Ghafourifard, pe site-ul de Internet al Majlis.

Noile contracte petroliere cu Iranul au fost interzise de catre UE cu efect imediat, dar tarile cele mai dependente au termen pana la 1 iulie sa anuleze contractele existente pentru a gasi alti furnizori.

Iranul vinde aproximativ 20 la suta din petrol tarilor europene, in special Italiei, Spaniei si Greciei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri