Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a atenuat evaluarea riscurilor la care este expusa economia zonei euro, de la substantiale la ridicate, relateaza Bloomberg, scrie Mediafax.
"Perspectiva economica continua sa fie expusa la riscuri si incertitudini ridicate", a afirmat Draghi intr-o conferinta de presa sustinuta dupa ce BCE a mentinut dobanda de politica monetara la nivelul de 1%, in conformitate cu asteptarile analistilor.

In urma cu o luna, Draghi a declarat ca perspectiva zonei euro este expusa la riscuri substantiale.

Comentariile lui Draghi arata ca disponibilitatea oficialilor BCE de a reduce in continuare dobanda cheie ar fi in scadere si vin dupa ce liderii politici din Grecia au ajuns la un acord referitor la masurile de austeritate necesare pentru obtinerea unui nou program de sustinere financiara.

Cotatia euro nu a fost influentata de decizia BCE si informatiile privind Grecia, fiind tranzactionat aproape in stagnare, la 1,3282 dolari pe unitate.

Draghi a avut un rol esential in calmarea pietelor financiare, de la preluarea conducerii BCE, oferind bancilor acces nelimitat la imprumuturi pe termen de trei ani. BCE a readus totodata dobanda cheie la 1%, inversand doua majorari efectuate de fostul presedinte Jean-Claude Trichet.

Datele economice din acest an sugereaza ca zona euro ar putea evita o recesiune prelungita. Increderea oamenilor de afaceri germani in economie a urcat in ianuarie la maximul ultimelor cinci luni, iar comenzile fabricilor au avansat cu 1,7% in decembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri