Profitul net al companiei De Beers, care controleaza peste o treime din productia de diamante la nivel global, a crescut cu 72% anul trecut, de la 546 milioane dolari in 2010 la 939 milioane dolari, cererea pentru diamante fiind "exceptionala", in pofida situatiei economice.
Divizia care se ocupa de comercializarea diamantelor a avut anul trecut vanzari de 6,5 miliarde de dolari, in crestere cu 27% fata de 2010, potrivit cotidianului britanic Guardian, scrie Mediafax.

Chiar daca cererea s-a redus usor in a doua jumatate a anului, De Beers a beneficiat de combinatia dintre productia sub nivelul normal si "cresterea exceptionala a cererii de consum", pentru a raporta un profit operational in crestere cu 50%, la 1,27 miliarde de dolari.

Grupul minier Anglo American, care controleaza 45% din De Beers, a semnat in noiembrie un acord cu familia Oppenheimer, fondatoarea De Beers, pentru preluarea participatiei de 40% detinuta la companie. Statul african Botswana detine retul de 15%.

De Beers produce peste o treime din diamantele brute la nivel mondial in mine din Africa de Sud, Botswana, Namibia si Canada. Din minele controlate de dee Beers, sau operate in cooperare cu alte companii, a fost extrasa anul trecut o cantitate de 31,3 milioane de carate, in scadere fata de 33 milioane carate in 2010.

Principalul concurent la nivel mondial al De Beers este compania rusa Alrosa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri