Operatorul aerian ungar Malev, care a oprit zborurile la inceputul lunii februarie din cauza problemelor financiare majore, ar putea primi un credit de stabilizare de 120 de milioane de dolari din partea bancii Vneseconombank, din Rusia, care detine 5% din actiunile companiei, potrivit Mediafax.
Daca Vneseconombank (Banca pentru activitati economice externe) va acorda finantarea, Malev ar putea relua zborurile de pe aeroportul din Budapesta, a relatat agentia rusa ITAR-TASS, citata de Novinite.

Surse apropiate situatiei au declarat ca au existat dificultati in procesul negocierilor, iar discutiile vor fi reluate in aceasta saptamana la Moscova si Budapesta.

Un tribunal din Budapesta a plasat Malev sub controlul unui administrator special.

Malev este al doilea transportator european care a fost nevoit sa opreasca activitatea, in decurs de o saptamana. Spanair, cu sediul in Barcelona, a oprit zborurile pe 27 ianuarie, punand in dificultate 23.000 de pasageri.

Un purtator de cuvant al Malev a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca 2.080 de angajati ai companiei, reprezentand 75% din totalul personalului, vor fi concediati.

Compania aeriana, impovarata de datorii, a oprit zborurile dupa 66 de ani de activitate.

Falimentul nu a fost inca declarat oficial, iar autoritatile de la Budapesta vor sa relanseze compania, intrucat falimentul Malev ar impune plata unei despagubiri uriase, de circa 1.000 de miliarde de forinti (3,4 miliarde de euro), grupului german Hochtief, care opereaza aeroportul international din Budapesta.

Malev era principalul utilizator al aeroportului, asigurand un trafic de trei milioane de pasageri si 40% din veniturile aeroportului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri