Bancile beneficiaza de o subventie a BCE, care ar putea ajunge la 120 de miliarde de euro, indeajuns pentru plata bonusurilor institutiilor financiare din Londra pe o perioada de 24 de ani, la nivelurile actuale.
RBS, BNP Paribas si Societe Generale fac parte din cele peste 500 de banci care au imprumutat 489 de miliarde euro pe trei ani de la BCE, la licitatia din decembrie, potrivit BusinessWeek.

In momentul de fata, imprumuturile au o dobanda anuala efectiva de 1%, mai putin de un sfert din randamentul mediu de 4,3% la datoriile bancare negarantate care au ajuns la maturitate in acest an, potrivit Commerzbank.

Se estimeaza ca imprumuturile vor atinge o valoare record de 1200 de miliarde euro dupa licitatia programata in februarie, iar bancile pot economisi 120 de miliarde de euro pe durata a trei ani.

In acest fel creditorii din Spania si Italia isi pot imbunatatii profiturile cu aproape 10 procente, potrivit Morgan Stanley.

Economistii de la WestLB sunt de parere ca bancile vor profita de rata de schimb de 1% pentru a credita mai departe pietele cu valori mai ridicate.

Banca Centrala inunda sistemul bancar cu bani ieftini intr-o incercare de a evita criza financiara dupa ce piata de datorii bancare negarantate a inghetat anul trecut, iar fondurile din pietele financiare americane au disparut.

Astfel, orice banca din regiune poate imprumuta o suma nelimitata, atata timp cat prezinta garantii eligibile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri