Presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, intentioneaza sa se retraga din functie la la incheierea mandatului sau, la sfarsitul lunii iunie, iar anuntul provoaca deja intrebarea daca Statele Unite vor insista sa pastreze postul care in mod traditional revine unui american.
"Este timpul sa merg mai departe, sa urmez o noua directie", a afirmat Zoellick intr-un comunicat, transmite AFP, potrivit Mediafax.

In ultimele cateva luni au circulat speculatii privind succesorul lui Zoellick, printre posibilii candidati fiind mentionati secretarul de stat Hillary Clinton si un fost consilier de la Casa Alba, Larry Summers.

Zoellick, de orientare republicana, ar fi un posibil candidat puternic la un post important in administratia Statelor Unite, in eventualitatea in care candidatul Partidului Republican va castiga alegerile prezidentiale din noiembrie.

Postul de presedinte al Bancii Mondiale a revenit Statelor Unite de la crearea institutiei, in 1945, in virtutea unui acord prin care functia de director general al FMI este ocupata de un european.

Zoellick, fost reprezentant american pentru Comert Exterior si adjunct al secretarului de Stat, a preluat conducerea Bancii Mondiale in 2007, de la Paul Wolfowitz, care a demisionat in urma unui scandal legat de relatia sa cu o angajata a institutiei financiare.


Sursa foto: web.worldbank.org


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri