Aproape 2.000 de miliarde de ruble (66 miliarde de dolari), respectiv 4% din PIB, au iesit anul trecut din prin scheme de spalare de bani, a declarat joi Viktor Zubkov, prim adjunct al premierului, transmite RIA Novosti, potrivit Mediafax.
"Circa 2.000 de miliarde de ruble au iesit din economie, aproape 4% din PIB. Acest fapt influenteaza negativ dezvoltarea economica, reduce atractivitatea pentru investitii si reprezinta o amenintare serioasa pentru securitatea nationala", i-a spus Zubkov presedintelui Dmitri Medvedev.

Zubkov a aratat ca 32 miliarde dolari au fost scoase din tara prin intermediul unor firme inregistrate in Cipru si insulele St. Lucia si Federatia St. Kitts si Nevis (din Marea Caraibelor n.r.) si alte regiuni.

In privinta activitatilor de spalare de bani din interiorul Rusiei, acestea au depasit 32 de miliarde de dolari, bani care ulterior au fost transferati in afara tarii.

"Potrivit informatiilor provenite de la institutiile de reglementare si control, unele banci au fost infiintate doar pentru operatiuni ilegale", a spus Zubkov, care conduce un grup interdepartamental pentru combaterea activitatilor financiare ilegale.

Acest organism analizeaza principalele tipuri de activitati de spalare de bani si concepe metode de combatere a acestora.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri