Japonia si China au convenit sa raspunda in comun oricarei noi cereri pentru fonduri din partea FMI, in contextul planurilor institutiei de a creste de peste doua ori resursele de care dispune pentru a ajuta tarile sa faca fata crizei din zona euro, potrivit CNBC.
Cele doua tari sunt pregatite sa sustina FMI, dar sunt necesare noi eforturi din partea tarilor zonei euro, a declarat ministrul de Finante al Japoniei, Jun Azumi, dupa intalniri cu vicepremierul chinez Wang Qishan si ministrul de Finante, Xie Xuren, infomeaza Mediafax.

"Am convenit ca tarile europene trebuie sa faca mai mult, chiar daca situatia, inclusiv Grecia, se indreapta intr-o directie buna. Ne putem astepta la o cerere din partea FMI catre un grup de state ce include SUA, Japonia si China. Am stabilit ca Japonia si China sa se coordoneze indeaproape si sa raspunda in comun FMI", a spus Azumi dupa intrevederea de la Beijing.

Fondul vrea sa obtina de la statele membre circa 600 de miliarde de dolari pentru a putea face fata crizei din zona euro, dar tarile din afara uniunii monetare vor ca europenii sa contribuie la rezolvarea crizei cu mai multi bani.

China si Japonia nu au discutat valoarea unui sprijin financiar pentru FMI, chiar daca un oficial din Ministerul de Finante de la Tokio a declarat ca statul nipon este dispus sa contribuie cu o suma "considerabila"

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri