Spania a refinantat marti datorii pe termen scurt la un cost in scadere puternica fata de licitatia precedenta, din ianuarie, acesta fiind primul test pentru o tara de la periferia zonei euro dupa aprobarea celui de-al doilea pachet de ajutor financiar pentru statul elen, potrivit Reuters, citata de Mediafax.
Trezoreria Spaniei a vandut titluri pe trei luni in valoare de 1,7 miliarde de euro si pe sase luni de 764 milioane de euro. In total, fondurile atrse prin cele doua emisiuni se apropie de limita maxima a intervalului de 1,5-2,5 miliarde de euro vizat de Trezorerie.

Ambele tipuri de titluri au inregistrat scaderi de randamente fata de ianuarie, cand au fost vandute ultima data maturitati similare.

Randamentul mediu la titlurile pe trei luni a scazut de la 1,285% in ianuarie la 0,396%, in timp ce pentru cele la sase luni a coborat de la 1,847% la 0,779%.

Cererea din partea investitorilor a depasit de patru ori oferta la titlurile pe trei luni si de 10,2 ori la cele pe sase luni.

Ministrii Finantelor din zona euro au aprobat marti cel de-al doilea acord de salvare a Greciei de la faliment, de 130 miliarde euro, care cuprinde in principal fonduri pentru realizarea conversiei de obligatiuni detinute de creditorii privati si pentru recapitalizarea bancilor elene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri