Increderea in economia zonei euro a crescut peste asteptari in februarie, sustinand semnele ca economia uniunii monetare se stabilizeaza dupa contractia din trimestrul al patrulea, potrivit Bloomberg.
Un indicator al increderii sefilor de companii si consumatorilor in cele 17 tari euro a urcat in februarie pentru a doua luna consecutiv, de la 93,4 puncte in ianuarie la 94,4 puncte, a anuntat, marti, Comisia Europeana. Economistii consultati de Bloomberg prognozau o crestere pana la 94 de puncte, informeaza Mediafax.

Germania, cea mai mare economie a zonei euro, a ajutat la atenuarea impactului masurilor mai dure de austeritate adoptate in regiune, companiile majorand numarul de angajati si productia pentru a face fata exporturilor. Increderea sectorului de afaceri din Germania acrescut in februarie peste asteptari, la maximul a sapte luni, iar investitorii au devenit mai optimisti.

Raportul pentru zona euro sugereaza ca "etapa mai dificila a trecut. Chiar si asa, incerderea este la un nivel inca scazut", a declarat economistul-sef pentru Europa al IHS Global Insight, Howard Archer.

Cursul euro a ramas stabil dupa publicarea datelor, fiind tranzactionat la 1,3441 dolari la 11:11 la Frankfurt, in urcare cu 0,3% fata de sedinta precedenta.

Germania ar putea ajuta la temperare unui declin al zonei euro in acest an, potrivit comisiei. Economia Germaniei ar putea creste cu 0,6% in acest an, in timp ce pentru Italia, Spania, Olanda, Belgia si Grecia sunt estimate contractii. PIB al Frantei ar putea avansa cu 0,4%, a estimat executivul comunitar la 23 februarie.

Increderea consumatorilor germani va urca in martie la maximul a 12 luni, sustinuta de declinul somajului, potrivit unui studiu GfK. Somajul din Germania a coborat, probabil, pentru a patra luna consecutiv in februarie, potrivit unui sondaj Bloomberg. Agentia federala pentru piata muncii va publica date miercuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri