Rata somajului in zona euro s-a ridicat la 10,7% in luna ianuarie potrivit datelor Eurostat.
Agentia de statistica estimeaza ca mai mult de 16,9 milioane de persoane din cele 17 tari din zona euro nu aveau un loc de munca in prima luna a lui 2012, cu 1,4 milioane mai mult decat in ianuarie 2011.

Somajul a crescut per total in toate cele 27 de state din Uniunea Europeana la 10,1%, fata de 9,5% in ianuarie 2011, precizeaza The Telegraph.

Astfel in Uniunea Europeana sunt mai mult de 24,3 milioane de someri, in crestere cu 191.000 fata de luna decembrie si cu 1,48 milioane mai mult decat in aceeasi perioada din 2011.

Cea mai mare rata a somajului a fost inregistrata in Spania, 23,3%, urmata de Grecia la 19,9%.

La polul opus cele mai mici valori au fost inregistrate de Austria, 4%, urmata de Olanda, 5% si Luxembourg, 5,1%.

Somajul in randul tinerilor s-a mentinut la 22,4%, 5,5 milioane, de-a lungul Uniunii Europene, iar in tarile din spatiul Schengen s-a situat la 21,6%, aproximativ 3,3 milioane de persoane.

In Spania somajul in randul tinerilor se apropie de 50%, in Grecia se situeaza la 48%, iar in Portugalia si Italia la 30%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri