Generali a convenit vanzarea participatiei de 69% din actiuni pe care o detine la Migdan Insurance Israel omului de afaceri Shlomo Eliahu, pentru 835 milioane euro, in vederea concentrarii pe pietele de baza si tarile emergente cu dezvoltare rapida, transmite Reuters.
Vanzarea pachetului de actiuni la cea mai mare companie de asigurari din Israel va genera un castig de circa 103 milioane de euro, a anuntat miercuri compania italiana., al treilea mare asigurator din Europa, scrie Mediafax.

Pretul de vanzare este cu 12,6% mai mare decat valoarea de piata inregistrata marti de participatia detinuta de Generali la Migdan Insurance.

"Tranzactia va mari lichiditatile Generali, in conditiile in care compania se retrage de pe o piata care nu a mai avut, in ultimii ani, o importanta centrala in strategia de extindere a activitatilor", se arata intr-un comunicat al companiei.

Generali, cel mai mare asigurator european pe segmentul asigurarilor de viata, a contribuit la infiintarea Migdal Insurance si Financial Holdings, in 1934.

In prezent, Generali se concentreaza pe pietele cu potential mare de crestere, precum Europa de Est, unde are deja o prezenta importanta, inclusiv in Romania, ca si Asia si Brazilia.

Compania italiana este prezenta pe piata locala prin Generali Romania, societate formata in a doua jumatate a anului trecut in urma fuziunii prin absorbtie dintre Generali Asigurari si Ardaf.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri