Ursula Piech, sotia presedintelui Volkswagen Ferdinand Piech, este pe cale sa intre in Consiliul de Supraveghere al constructorului auto la reuniunea anuala a actionarilor care va avea loc in luna aprilie
Un purtator de cuvant al companiei a declarat ca Ursula Piech (55 de ani) se va numara printre candidatii pentru ocuparea scaunului lui Michael Frenzel, directorul general al operatorului de turism TUI, in Board-ul Volkswagen, precizeaza Mediafax.

Ferdinand Piech, care va implini luna viitoare varsta de 75 de ani, va cere actionarilor un nou mandat la presedintia Consiliului.

Piech, nepotul lui Ferdinand Porsche, fondatorul Porsche si designerul renumitului Beetle, este cunoscut drept un strateg versat, lider incontestabil al Volkswagen, precizeaza Mediafax.

Piech a plasat in 2010 actiunile mostenite la Volkswagen in doua fundatii, peste care detine controlul absolut pana la moarte, scria atunci revista Focus.

Controlul asupra actiunilor la VW ar trebui sa-i revina ulterior Ursulei Piech, cu conditia ca cei doi sa ramana impreuna pana la moartea magnatului, iar sotia sa nu se recasatoreasca, potrivit Focus.

Nu este clar cine va controla Volkswagen dupa disparitia lui Piech, insa Germania nu duce lipsa de traditie in privinta preluarii unor mari companii de catre vaduvele fondatorilor lor, noteaza Reuters, dand exemplu grupurile Axel Springer si Bertelsmann.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri