Grecia spera sa obtina o finantare de un miliard de euro de la Banca Europeana pentru Investitii (BEI) in acest an pentru a stimula economia, aflata in recesiune de mai multi ani, a dedclarat un oficial elen, citat de Reuters.
Grecia si Comisia Europeana cer BEI sa elibereze fondurile, a declarat Gikas Hardouvelis, principalul consilier economic al premierului elen, Lucas Papademos.

"Cred ca in final se va intampla", a spus Hardouvelis, la postul de televiziune Mega, adaugand ca BEI ar putea imprumuta banii prin intermediul bancilor locale, citeaza Mediafax.

Dupa succesul programului de reducere a indatorarii statului, Grecia cauta acum modalitati de a-si reporni economia, aflata in al cincilea an de recesiune.

Masurile de austeritate impuse pentru cele doua pachete de ajutor financiar, aprobate de statele din zona euro si FMI in mai putin de doi ani, au impins Grecia in cea mai puternica recesiune de dupa Al Doilea Razboi Mondial.

Produsul intern brut a inregistrat un recul de 7% anul trecut, iar investitiile au scazut cu 21%, dupa un declin de 15% in 2010.

BEI este ingrijorata de cresterea prea puternica a expunerii pe Grecia, astfel ca o solutie ar putea fi transferul fondurilor prin intermediul bancilor locale, a spus Hardouvelis.

In ultimii doi ani, banca a acordat finantari de peste 700 de milioane de euro marilor companii energetice din Grecia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri