Situatia economica din zona euro arata semne usoare de imbunatatire, potrivit ultimului rapor lunar al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvolotare Economica (OCDE), citat de Reuters.
Un indicator al OCDE, care anticipeaza schimbari ale trendului activitatii economice, a crescut in ianuarie pentru zona euro si a devenit pozitiv pentru Marea Britanie. Indicele a urcat cu 0,2 puncte procentuale in zona euro si cu 0,1 puncte in Marea Britanie, informeaza Mediafax.

In SUA si Japonia, asteptarile privind evolutia economica au continuat sa se imbunatateasca, cu avansuri de 0,7 si 0,5 puncte procentuale in ianuarie, a anuntat OCDE.

"Statele Unite si Japonia continua sa sustina situatia la nivel general, insa semnale pozitive mai puternice incep sa apara in toate marile economii OCDE si in zona euro pe ansamblu", potrivit unui comunicat al organizatiei.

In Brazilia si China perspectivele s-au inrautatit in continuare, cu un declin al indicelui de 0,2 puncte procentuale, respectiv 0,6 puncte procentuale.

La nivelul OCDE, care include peste 30 de tari industrilizate, indicatorul a urcat in ianuarie pentru a treia luna consecutiv, iar cresterea de 0,4 puncte procentuale este mai mare fata de lunile precedente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri