RBS si Lloyds au anuntat ca vor concedia peste 1700 de angajati. Grupul bancar Lloyds va desfiinta 1300 de locuri de munca, iar RBS va renunta la 464.
Reprezentantii sindicatelor Unite si Accord nu sunt multumiti de aceasta masura si doresc ca statul sa intervina, relateaza Wall Street Journal.

Reprezentanii Lloyds au declarat ca disponibilizarile fac parte dintr-un program mai vechi de restructurare si ca va afecta pozitiile executive, pe cele din departamentele de vanzare a produselor bancare si de asigurari.

Cele doua banci incearca prin ultimele actiuni sa rectifice comportamentul deficitar din perioada crizei, cand s-au aflat aproape de faliment, evitat doar prin interventia statului.

Analistii sunt de parere ca vor trece cativa ani pana cand cele doua institutii bancare vor reveni pe profit.

Lloyds a inregistrat in 2011 o pierdere neta de 3,34 miliarde euro si vrea sa taie costuri in de cel putin 2 miliarde de euro pana in 2014.

De cealalta parta RBS a anuntat rezultate negative ce au insumat 2.38 miliarde euro in 2011.

Guvernul britanic detine o cota de 41% din Lloyds, respectiv 83% din Royal Bank of Scotland.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri