Recesiunea din Statele Unite a lovit si sistemul de invatamant american, in special scolile de business.
Numarul de cereri de insriere la programele MBA s-a diminuat de la 48.515 la 38.630, in perioada 2010-2011, conform datelor Asociatiei Scolilor de Business, iar in anul universitar 2011-2012 se preconizeaza pastrarea trendului descendent, potrivit Washington Post.

Aceste fluctuatii afecteaza in special institutiile de business din zona Washington-ului, care nu sunt la fel de bine cotate ca universitati precum Harvard, MIT si Universitatea din Pennsylvania, find mult mai afectate de schimbarile din piata decat cele din urma. Cu toate acestea, admiterile la scolile de business urmeaza o evolutie ciclica,iar reprezentatii acestui segment de educatie sunt de parere ca in urmatorii ani lucrurile se vor imbunatati simtitor.

In prezent, un program de master in administrarea afacerilor (MBA), nu mai este perceput in randurile studentilor americani drept o solutie sigura pentru accederea intr-un post de manager. Daca in trecut numarul absolventilor de scoli de business era destul de redus, acum randurile posesorilor de diplome in acest domeniu sunt ingrosate tot mai mult.

Pe de alta parte, taxele de scolarizare au crescut simtitor in ultimii ani si depasesc acum salariul de pornire al unui angajat cu diploma MBA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri