Guvernul spaniol va anunta, dupa sedinta de guvern de vineri, inchiderea a 27 de companii administrate de stat, in cadrul unui program de scadere a cheltuielilor publice, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Cabinetul vrea de asemenea sa iasa din actionariatul altor opt companii, sa inceapa procedurile de lichidare pentru 14 societati si sa vanda participatiile minoritare pe care le detine la alte 35, a declarat un purtator de cuvant al Executivului de la Madrid.

Economia spaniola este probabil in recesiune tehnica in primul trimestru al acestui an, dupa o contractie de 0,3% in ultimele trei luni din 2011. Spania bifeaza astfel cea de-a treia runda de recesiune in tot atatia ani.

Guvernul spaniol s-a angajat fata de Comisia Europeana sa incadreze deficitul bugetar de anul viitor in limita de 3% din PIB reglementata la nivelul UE, de la 8,5% din PIB anul trecut.

Astfel, premierul Mariano Rajoy trebuie sa gaseasca economii de aproximativ 60 miliarde euro in doi ani, taieri care, potrivit economistilor, vor anula orice sansa de revenire economica pe termen mediu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri