Datele de la biroul de statistica europeana Eurostat arata ca rata de ocupare din zona euro s-a diminuat cu 0,2 procente in ultimul trimestru din 2011, comparativ cu T3. Scaderea este mai mica decat rata de 0,3% prevazuta de analistii de la Barclays Capital, potrivit CNBC.
Acesta a fost cel de-al doilea trimestru de crestere a somajului din zona euro, afectata deja de scaderea a PIB total din cele 17 tari ale zonei, pentru prima oara de la jumatatea lui 2009.

Cei de la Barclays Capital se asteapta ca somajul sa continue sa creasca in prima jumatate a lui 2012, iar cresterea economica sa apara undeva in a doua jumatate a anului.

Presiunile din piata muncii au fost sustinute de restructurarile companiilor care incearca sa-si limiteze costurile si de probleme statelor de la periferia Europei, in special ale Greciei.

Cele mai mari scaderi ale numarului de angajati au fost inregistrate in Portugalia, 2,7 % in T4 fata de T3, urmata de Spania cu 1%. Date despre Grecia si Irlanda inca nu au fost publicate.

Cele mai multe locuri de munca au fost desfiintate din sectoarele de constructii, turism si comert mai arata datele.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri