Actionarul majoritar al Banca Monte dei Paschi di Siena, a treia mare banca din Italia, a anuntat ca l-a numit in postul de presedinte al Consiliului de Administratie pe Alessandro Profumo (foto), fost director general al UniCredit, transmite Reuters.
Banca milaneza, care se prezinta ca cea mai veche institutie de credit italiana, trebuie sa-si consolideze porfotoliul de active, afectat sever de criza datoriilor de stat din zona euro, si sa ia masuri pentru imbunatatirea profitabilitatii, potrivit Mediafax.

Actionarul majoritar, fundatia caritabila Fondazione Monte dei Paschi di Siena, a acceptat diluarea participatiei pentru a permite bancii sa atraga finantare de la ceilalti actionari si sa-si reduca datoriile.

Profumo a plecat in septembrie 2010 de la UniCredit, dupa o disputa cu actionarii, si este unul dintre cei mai bine-cunoscuti bancheri din Europa.

Monte dei Paschi di Siena asteapta de la el o noua strategie pentru a depasi problemele generate de criza datoriilor de stat pentru sectorul bancar italian.

Profumo a luat o pauza de la activitatea de bancher dupa plecarea de la UniCredit, pe care a transformat-o intr-o banca de talie europeana dupa o serie de achizitii, cea mai importanta dintre acestea fiind preluarea bancii germane HVB in 2005.

El va prelua noua functie la sfarsitul lunii aprilie, dupa votarea noului board in adunarea generala a actionarilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri