JP Morgan Chase a decis sa inchida un cont al Bancii Vaticanului de la o sucursala din Italia a gigantului bancar american, din cauza ingrijorarii provocate de lipsa de transparenta a institutiei financiare a Sfantului Scaun, potrivit presei italiene, citate de Reuters si preluate de Mediafax.
Decizia reprezinta o lovitura pentru incercarile Vaticanului de a fi inclus pe "lista alba" a statelor care respecta standardele internationale referitoare la fraudele fiscale si spalarea de bani.

Banca Vaticanului, cunoscuta si sub numele de Institutul pentru Lucrari Religioase, a adoptat reforme majore anul trecut, in incercarea de a lasa in urma scandaluri care au inclus acuzatii de spalare de bani si fraude.

Potrivit publicatiei Il Sole 24 Ore, sucursala JP Morgan Chase din Milano a informat Banca Vaticanului, pe 15 februarie, ca va inchide contul, operatiunea urmand sa aiba loc treptat, in perioada 16-30 martie.

JP Morgan Chase a luat aceasta decizie pentru ca nu a primit informatii suficiente legate de transferurile de fonduri.

Potrivit publicatiei italiene, prin acest cont au trecut 1,5 miliarde de euro, pe parcursul a 18 luni, banii fiind stransferati la sfarsitul fiecarei zile la un alt cont al Bancii Vaticanului, din Germania.

Informatiile au fost confirmate si de publicatiile Corriere della Sera si La Stampa.

Reprezentantii JP Morgan Chase si cei ai Bancii Vaticanului au refuzat sa comenteze.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri