Primele zboruri turistice in spatiu ar trebui sa aiba loc in 2013 sau 2014, iar administratia Obama anticipeaza ca industria va ajunge la afaceri anuale de un miliard de dolari la 10 ani de la debut, transmite Reuters, preluat de Mediafax.
"Pe baza studiilor de piata, anticipam ca aceasta activitate va dezvolta o industrie de un miliard de dolari in urmatorii 10 ani. Este o industrie noua, in crestere. Daca analizam ultimii 25 de ani, aproape toate lansarile au servit cateva scopuri clare, precum plasarea unui satelit pe orbita, iar acest segment al industriei continua sa se dezvolte si astazi. Insa exista cateva noi segmente pe care abia acum incepem sa le descoperim", a declarat un oficial al Administratiei Federale pentru Aviatie din SUA, prezent la audieri intr-o comisie din Congres.

Companiile implicate in aceasta activitate, impreuna cu NASA, construiesc si testeaza avioane-racheta si nave spatiale care sa poata transporta pasagerii in afara atmosferei, primele zboruri comerciale fiind asteptate in 2013 sau 2014.

Oficialul american a adaugat ca anul 2012 va aduce o explozie a afacerilor in zona lansarilor pe orbita.

NASA a contractat doua companii pentru a transporta marfa si echipamente catre Statia Spatiala Internationala, complexul de cercetare care orbiteaza planeta, in care s-au investit 100 miliarde de dolari. Contractele au o valoare totala de 3,5 miliarde de dolari.

"Trebuie sa avem grija, sa nu presupunem ca succesul sau esecul industriei zborurilor comerciale in spatiu va depinde de un singur zbor. Este normal sa intampine probleme (companiile private - n.r.), procesul fiind foarte dificil, nu numai sa lansezi ceva pe orbita ci si sa reusesti o conectare in conditii de siguranta cu o alta instalatie aflata pe orbita", a spus un oficial NASA intr-o conferinta de presa.

Sunt in pregatire de asemenea zboruri comerciale la o altitudine de aproximativ 100 de kilometri, care vor expune pasagerii la cateva minute de imponderabilitate si la panorama Pamantului vazut din spatiu, pe fundalul intunecat al cosmosului.

Pe langa activitati turistice, sunt pregatite zboruri suborbitale pentru organizatii de cercetare, institutii academice si companii care vor sa faca experimente sau sa transporte marfuri si echipamente in spatiu.

Compania Virgin Galactic, parte a grupului controlat de miliardarul Richard Branson, a incasat deja avansuri de aproximativ 60 milioane de dolari pentru calatorii in spatiu care costa 200.000 de dolari de persoana. Nu se stie cand vor avea loc aceste zboruri.

Sursa imagine:
freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri