Exxon Mobil a scos la vanzare 78 dintre cele 680 de benzinarii detinute in Franta, un prim pas spre iesirea de pe piata retailului de carburanti din Europa dupa adoptarea unei strategii similare in SUA, potrivit Les Echos, preluat de Reuters, informeaza Mediafax.
Unitatile din Franta sunt controlatede grupul american prin divizia Esso France.

Directorul general al Esso France, Francis Duseux, a declarat ca benzinariile ar putea fi vandute in urmatoarele saptamani.

Gigantul american a creat un comitet de coordonare in Europa pentru a pregati vanzarea de benzinarii din Italia, Belgia, Germania si Marea Britanie, a declarat pentru Les Echos o sursa "din interior".

Exxon Mobil considera ca benzinariile au devenit prea putin profitabile, noteaza Les Echos.

Benzinariile din Franta vor fi preluate cel mai probabil de un alt operator si isi vor continua activitatea.

Printre cumparatori s-ar putea numara grupul rus Lukoil si compania israeliana Delek, potrivit ziarului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri