Presedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, l-a numit vineri in postul de ministru al Dezvoltarii Economice si Comertului pe Petro Porosenko, un miliardar si fost lider al "revolutiei portocalii", a anuntat presedintia, informeaza Mediafax.
Petro Porosenko, in varsta de 46 de ani, a carui avere a fost estimata luna aceasta la un miliard de dolari de revista americana Forbes, detine grupul Ukrprominvest, din care face parte televiziunea Canal 5 si care are actiuni la influentul saptamanal Korrespondent.

Cel mai mare producator de dulciuri ucrainean Roshen si mai multe intreprinderi care produc si vand masini fac de asemenea parte din acest grup.

Porosenko a fost unul dintre liderii "revolutiei portocalii" din 2004, care a adus la putere o echipa prooccidentala, care se opunea lui Ianukovici.

Miliardarul a fost ministru al Afacerilor Externe in acea guvernare, din octombrie 2009 pana in martie 2010, cand Ianukovici a devenit presedinte. Porosenko a adoptat de atunci pozitii moderate.

Inainte de a accepta numirea in postul de ministru, el i-a cerut presedintelui eliberarea "detinutilor politici", inclusiv a simbolului "revolutiei portocalii" Iulia Timosenko, a relatat vineri cotidianul Kommersant.

Porosenko l-a inlocuit in Guvern pe Andri Kliuev, care ocupa de asemenea postul de vicepremier pana la demiterea sa in februarie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri