Liderii celor cinci mari piete emergente vor sa infiinteze o banca de dezvoltare ca alternativa la Banca Mondiala. Aceasta institutie ar urma sa fie fondata si administrata de reprezentanti ai BRIC si ale altor piete emergente, a declarat premierul Indiei, Manmohan Singh, citat de CNN.
Aceasta banca ar fi prima institutie a grupului, ce ar avea ca scop finantarea proiectelor de infrastructura si dezvolatare din tarile emergente, noteaza Economic Times.

Chiar daca in acest moment noua banca este la stadiul de planificare, presedintii statelor emergente vor sa-si arate angajamentul fata de o astfel de institutie financiara similara Bancii Mondiale si Bancii Asiatice de Dezvoltare.

“Noul organism bancar va fi un instrument financiar puternic care va imbunatati comertul cu celelalte state si dezvoltarea economica, a declarat prim-ministrul Braziliei, Fernando Pimentel.

LIderii tarilor emergente (Brazilia, Rusia India, China si Africa de Sud) s-au intalnit la New Delhi in cadrul celui de-al patrulea summit anual. In cadrul adunarii s-a discutat si despre schimbarile din conducerea FMI.

Dezvoltarea rapida a economiilor din tarile BRIC, mai ales in timpul crizei economice, a subliniat rolul de motor al cresterii economiei globale.

Grupul a facut apel la solutionarea crizelor din Siria si Iran. "Suntem de acord ca o solutie pe termen lung la problemele din aceste tari pot fi gasite doar prin intermediul dialogului", au marturisit acestia.

In afara de reorganizarea FMI, in cadrul summit-ului s-a ridicat problema reformarii Natiunilor Unite si a altor organisme internationale pentru ca acestea sa faca fata mai bine provocarilor din prezent.

Institutiile economice si politice globale create in urma cu sase decenii nu au tinut pasul cu noile provocari. Chiar daca s-au facut unele imbunatatiri in cadrul organismelor financiare internationale, pe partea de politica nu s-au intreprins foarte multe. Tarile din cadrul BRIC ar trebui sa aiba un cuvant de spus in privinta unor probleme importante precum refomarea Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite, au mai adaugat reprezentantii tarilor emergente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri