Somajul din zona euro s-a majorat in februarie la 10,8%. Rata depaseste nivelul de 10,7% din ianuarie si este cea mai mare valoare inregistrata in cele 17 state de la introducerea monedei unice in 1999, precizeaza BBC.
In prezent sunt 17,134 de milioane de persoane care nu au un loc de munca in spatiul Schengen.

Cea mai ridicata rata a somajului, de 23,6% se regaseste in Spania.

Intre timp, un raport separat a scos la iveala ca productia industriala din Europa s-a diminuat in luna februarie. De asemenea, gradul de incredere in economie al oamenilor de afaceri a scazut datorita crizei datoriilor din Europa.

Ministrii de Finante din zona euro spera ca o intelegere de a suplimenta fondul de stabilitate va duce la imbunatatirea acestei situatii.

In toate cele 27 de state din Uniunea Europeana imaginea este putin mai buna, unde rata somajului este de 10,2% in februarie fata de 10,1 in luna ianuarie, iar numarul somerilor este estimat la 24,55 milioane, noteaza The Guardian.

Somajul in randul tinerilor s-a oprit la 21,6% in zona euro, aceeasi ca si luna precedenta, si la 22,4% in Uniunea Europeana.

Topul tarilor cu cea mai mica rata a somajului este format din Austria (4,2%), Olanda (4,9%), Luxemburg (5,2%) si Germania (5,7%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri