Influenta familie de bancheri Rothschild intentioneaza sa-si asigure "controlul pe termen lung" asupra imperiului bancar construit prin fuzionarea activelor din Franta si Marea Britanie intr-o institutie financiara cu o noua forma de guvernanta care previne preluarea ostila, potrivit Financial Times.
Reorganizarea operatiunilor, eveniment istoric pentru dinstia Rothschild, va reuni intr-o singura companie, listata la Paris, participatiile detinute de ramura franceza si cea engleza a familiei, scrie Mediafax.

Banca familiei Rothschild a efectuat mai multe modificari importante in ultimii ani, pentru a-si simplifica structura.

Surse apropiate discutiilor au declarat pentru FT ca familia doreste acum sa inglobeze activele intr-o "banca mare", care ar eficientiza operatiunile globale.

Schimbarile de structura vor consolida semnificativ situatia capitalului institutiei financiare, inainte de intrarea in vigoare a reglementarilor mai stricte cuprinse in acordul Basel III, scrie Mediafax.

David de Rothschild, care va fi presedintele noii institutii, a declarat ca modificarile "vor permite bancii sa raspunda mai bine cerintelor globalizarii in general si competitiei cu rivalii institutiei in particular, asigurand in acelasi timp familiei controlul pe termen lung".

David de Rothschild este stra-stra-stranepotul lui Mayer Amschel Rothschild, care a fondat dinastia la Frankfurt, si stra-stranepotul baronului James de Rothschild, care a infiintat o banca la Paris in anul 1812.

Ramura britanica a familiei isi are originea in anul 1798, cand un alt fiu al lui Mayer Amschel, Nathan Mayer Rothschild, a emigrat din Germania si a fondat o afacere in domeniul textilelor. Din moment ce exporturile erau dificile din cauza blocadei navale instituite pe Canalul Manecii, Nathan s-a reorientat catre piata financiara din Londra pentru a face avere.

In urma cu doi ani, familia Rothschild a numit pentru prima data in cei 213 ani de existenta un director general din afara dinastiei, pe Nigel Higgins.

Higgins va deveni astfel directorul general al noii institutii, dar va imparti responsabilitatile functiei cu Olivier Pecoux, directorul general al Paris Orleans, companie franceza listata care serveste drept holding pentru Rothschild Group.

Paris Orleans, care are in prezent o valoare de piata de 540 milioane euro, va fi vehiculul in care vor fi integrate activele din Marea Britanie si Franta. Familia va implementa si o structura de parteneriat limitat, ca masura de siguranta impotriva tentativelor de preluare, similara cu formele de organizare adoptate de producatorul de bunuri de lux Hermes si producatorul de anvelope auto Michelin.

Familia Rothschild a lansat de asemenea o oferta pentru preluarea actiunilor detinute de actionarii minoritari la Paris Orleans, reprezentand aproximativ 30% din titlurile grupului. Oferta este de 17 euro pe actiune, fata de cotatia de 16,13 euro pe actiune de la finalul sedintei de miercuri, iar grupul german de asigurari Allianz, unul dintre actionarii cheie ai holdingului, a anuntat ca vrea sa ramana investitor pe termen lung.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri