Liderii zonei euro trebuie sa fie prudenti, iar zona euro trebuie consolidata inainte de a se extinde din nou, pentru a evita, in viitor, alte crize economice, a declarat comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Olli Rehn, transmite Reuters.
"Capacitatea zonei euro de a actiona trebuie sa fie mult mai buna inainte de a putea incepe sa se extinda semnificativ", a declarat Rehn intr-un interviu acordat postului finlandez de televiziune MTV3, preluat de Reuters si citat de Mediafax.

Zona euro se confrunta de doi ani cu criza datoriilor de stat declansata la inceputul anului 2010 in Grecia, care a impins statul elen, Portugalia si Irlanda la acorduri de asistenta externa cu FMI si Comisia Europeana.

"Nu dau nume si nu critic pe nimeni, insa faptul ca Grecia s-a putut alatura zonei euro in 2011 a fost, in retrospectiva, poate chiar si atunci, o mare greseala", a spus Rehn.

El a adaugat ca Letonia, Lituania si Polonia sunt probabil urmatoarele state care se vor alatura zonei euro, care are in prezent 17 membri.

Zona euro s-a format in 1999, cu adoptarea monedei unice in 11 state UE. Grecia a intrat in zona euro in anul 2001, urmata de Sovenia in 2007, Malta si Cipru in 2008, Slovacia in 2009, respectiv Estonia in 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri