Potrivit clasamentului pe 2006 realizat de revista economica Forbes, in 2005, 12 miliardari rusi sunt pozitionati in topul 100 iar Moscova se afla pe locul al doilea in lume, dupa New York, in ceea ce priveste numarul de miliardari, informeaza RIA Novosti.
In New York traiesc circa 40 de miliardari, potrivit clasamentului intocmit de Forbes, in timp ce capitala britanica Londra se plaseaza pe locul al treilea in ceea ce priveste numarul de miliardari potrivit Rompres.

Clasamentul Forbes contine numele a 793 de persoane ale caror averi depasesc cifra de un miliard de dolari. in acest clasament figureaza 32 de miliardari rusi. Cel mai bogat dintre rusi este guvernatorul regiunii Ciukotka, Roman Abramovici, patronul echipei de fotbal londoneze Chelsea, cu o avere estimata la 18, 2 miliarde de dolari, el ocupand pozitia a 11-a in clasamentul Forbes, dupa ce anul trecut se situase pe locul 21 in topul miliardarilor lumii.

Patronul Lukoil, Vaguit Alekperov, este situat pe pozitia 37, cu 11 miliarde dolari iar proprietarul uzinei metalurgice Lipetsk, Vladimir Lissine, este pe locul 41 cu 10,7 miliarde dolari. Pentru prima oara, pe lista de 793 de persoane a Forbes se situeaza o femeie rusa, pe locul 335, cu 2,3 miliarde dolari, este vorba de Elena Batourina, patroana societatii Inteko.

Pentru al 12-lea an consecutiv, pozitia de lider a fost ocupata de americanul Bill Gates, cu o avere de aproximativ 50 miliarde dolari. Compatriotul sau, Warren Buffett, presedintele fondului de investitii Berkshire Hathaway Inc., a ramas pe locul doi cu o avere de 42 miliarde dolari. Magnatul mexican al telecomunicatiilor, Carlos Slim Helu, a trecut de pe locul patru pe locul trei, cu o avere de 30 miliarde dolari, iar Lakshmi Mittal, patronul grupului siderurgic cu acelasi nume, a cazut de pe locul patru pe cinci, cu o avere de 23,5 miliarde dolari, in urma suedezului Ingvar Kamprad, fondatorul magazinelor de mobila Ikea, cu o avere de 28 miliarde dolari.

Europa numara 196 de miliardari, dintre care cei mai numerosi sunt germanii, 55 in total, in timp ce Rusia numara 33 de miliardari, iar Franta doar 14. Asia-Pacific gazduieste 115 miliardari, dintre care 27 in Japonia, 23 in India si opt in China. in sfarsit, aproximativ 33 de miliardari provin din America Latina, dintre care 16 in Brazilia si 10 in Mexic.

Cea mai tanara persoana inclusa in topul Forbes este Hind Hariri, in varsta de 22 de ani, fiica fostului prim-ministru libanez Rafik Hariri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri