Primele 40 de grupuri cotate la Bursa de la Paris au incheiat anul 2005 cu beneficii record. Per total, cresterea profiturilor a fost in medie de 50% fata de 2004, pana la 86 de miliarde de euro, insa cateva companii au afisat rezultate de-a dreptul spectaculoase.

Astfel, grupul Danone, cu un beneficiu de 1,464 miliarde de euro, a realizat un salt de aproape 215%. Nici gigantul din sectorul electricitatii EDF nu a stat rau. Profiturile sale s-au dublat in 2005 (102%), incasarile ajungand la 3,242 miliarde de euro.

La France Telecom cresterea a fost de 89,2%, respectiv pana la 5,7 miliarde de euro. Imediat dupa acestea, in ordinea cresterii vine grupul Total, cu 30% si beneficii de 12 miliarde de euro. La Arcelor, aflat in ultima perioada intr-o lupta apriga cu colosul Mittal, beneficiile au crescut cu 66%, pana la 3,846 miliarde de euro.

Pe langa sectorul energetic, alimentar si cel al telecomunicatiilor, sectorul bancar a cunoscut la randul sau o ascensiune puternica, informeaza presa franceza, iar asta in conditiile in care, si aici, ca si in celelalte ramuri, cea mai mare parte a activitatii se desfasoara in afara tarii. In acest sens, spre exemplu, BNP-Paribas a ajuns sa aiba mai multi angajati in afara decat in Franta, iar grupul Total sa realizeze 95% din beneficii in afara Frantei. Nici in sectorul public situatia nu a fost diferita. Grupul public SNCF si-a triplat beneficiul net in 2005, ajungand la 1,334 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri