Ministerul grec de Finante a anuntat, joi seara, ca a ales Citigroup pentru consilierea in privinta privatizarii bancii grecesti de stat Emporiki, informeaza Rompres.
Emporiki Bank este a patra banca din sistemul bancar grec, ca putere de creditare.

Ministerul grec de Finante si-a exprimat dorinta de a vinde pana la 24 procente din cele 39,5 la suta pachete de actiuni directe si indirecte detinute, vanzarea fiind estimata a se face pana la finele anului curent.

Credit Agricole din Franta, detinatoare a noua procente din banca greceasca, este principalul cumparator si in acelasi timp, cumparatorul preferat al guvernului grec.

Emporiki Bank este prezenta si in Romania din anul 1999, sub denumirea Commercial Bank of Greece (Romania), in 2004 subsidiara bancii din Romania si-a schimbat denumirea in Emporiki Bank - Romania. in prezent banca are in Romania un numar de cinci sucursale, doua in Bucuresti, doua in Iasi si una in Constanta, urmand ca in perioada urmatoare sa isi extinda in continuare reteaua de sucursale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri