Cea de-a treia intalnire inter-institutionala privind perspectiva financiara a UE, desfasurata la Bruxelles, s-a soldat cu multe progrese, insa s-a incheiat fara un acord in ceea ce priveste doua chestiuni-cheie: bugetul pentru perioada 2007-2013 si nivelul de finantare a instrumentului de flexibilitate. O a patra reuniune, care se anunta decisiva, este prevazuta la 4 aprilie la Strasbourg, informeaza un comunicat de presa.

Parlamentul si Consiliul UE nu au reusit sa ajunga la o intelegere in ceea ce priveste bugetul perspectivei financiare 2007-2013: echipa de negociere a Parlamentului a solicitat 12 miliarde de euro in plus fata de cele 862.4 miliarde propuse de Consiliu la summitul din decembrie 2005. Parlamentul considera aceasta suma necesara pentru finantarea unor politici comunitare ca educatia, cercetarea, retelele transeuropene si cooperarea transfrontaliera.

Parlamentul a solicitat, totodata, revizuirea fondurilor pentru instrumentul de flexibilitate, care sa permita suportarea unor cheltuieli neprevazute.

Cele 200 milioane euro prevazute sa fie acordate anual sunt considerate insuficiente de deputatii europeni, mai ales dupa experienta cadrului financiar 2000-2006, cand flexibilitatea a fost solicitata in numeroase ocazii.

Printre progresele inregistrate se numara acordul privind cererile deputatilor privind revizuirea bugetului 2008-2009, revizuirea Regulamentului Financiar si a certificarii (care deschide calea pentru o mai buna monitorizare a modalitatii in care sunt cheltuite fondurile comunitare in statele membre). Partile au convenit sa se intalneasca din nou la 4 aprilie, la Strasbourg, in cadrul unei reuniuni care se anunta decisiva.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri